Uutisarkisto

Vuosi

BBC-jäsentarina

: Toni Kontiomaa

BBC-jäsentarina

: Toni Kontiomaa -  Komea kilpaura kehonrakennuksessa ja yli 40 vuotta suunnitelmallista salitreeniä  

Bodybuilding Club Helsingin jäsen Toni Kontiomaa aloitti salitreenit 1970-luvun lopulla ja jo parin vuoden jälkeen, hän kilpaili nuorten kehonrakennuksen SM-kilpailuissa voittaen kultaa vuonna 1982. Siitä asti hän on treenannut 4-6 kertaa viikossa. Treenit BBC:llä alkoivat vuonna 1983. Treenit maistuivat ja kilpailut veivät miehen mennessään. Kultaa tuli SM-kilpailuista vuonna 1987 ja hopeaa 1988. Kontiomaa  edusti Suomea molempina vuosina myös MM-kilpailuissa raskaassa sarjassa, hienolla sijoituksella 10. Viimeiset kilpailut olivat vuonna 1991, jolloin hän voitti EM-karsinnat. 


Elämään tuli paljon muuta mielenkiintoista, mikä vaati oman aikansa, mm. säämiehen pesti Frank Pappa Showssa vuosina 1991-93, paljon erilaisia mainostöitä niin televisiossa kuin lehdissä sekä myöhemmin töitä mm. myynnin ja markkinoinnin parissa. Ja yhtenä tärkeimpänä perhe. Vaikka kilpailut jäivät, treenit pysyivät. 


Kilpailu-uran aikana Kontiomaa hankki määrätietoisesti lisää ja isompia lihaksia, ja vaaka näytti mahtavat 110 kg. Kun tähtäimenä ei ollut enää seuraava kilpailu, vaan lihasten ja kunnon ylläpito, muuttui ruokavalio ja sen seurauksena vaaka näytti pian kymmenen kiloa vähemmän. Ja siinä 100 kg:ssa on pysytty edelleen. 


”Edelleen treenaan neljästä kuuteen kertaa viikossa. Maksimipainoista olen luopunut, mutta siitä huolimatta treenaan lihakset aina väsyneeksi. Tauot ovat lyhyemmät ja treeni keskittyy puhtaaseen liikerataan. Nivelet, lihakset ja niiden kiinnityskohdat pysyvät paremmassa kunnossa kun painot pitää kohtuullisina. Tavoite on ylläpitää lihasmassa ja toimintakyky mahdollisimman hyvänä, jotta treeni voi jatkua mahdollisimman pitkään ilman vammoja. Haluan olla vielä 80-vuotiaana samalla tavalla täällä BBC:llä treenaamassa.”


BBC:llä parasta on loistava yhteishenki ja sosiaalisuus. Salille on aina mukava tulla ja on mahtavaa, että se on mahdollista milloin vaan. Jäsenskaala ja ikähaarukka on laaja. Jotkut ovat käyneet BBC:llä monta kymmentä vuotta, kuten minäkin, mutta joukosta löytyy myös miehiä, joilla on huomattavasti lyhyempi BBC-jäsenyys takana ja myös heitä, jotka ovat juuri aloittaneet kuntosaliharrastuksen. Apua treeniin saa aina, jos haluaa ja juttukavereitakin löytyy tarvittaessa. Salilla on kaikki tarvittavat laitteet ja välineet koko kehon monipuoliseen treenaamiseen. Lisäksi salilta löytyy lisäravinneautomaatti ja bonuksena nykyään jo harvinaisuus, solarium. Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita. Tervetuloa mukaan meidän mahtavaan porukkaan BBC:lle!”  huikkaa Toni Kontiomaa ja lähtee treenaamaan.