Historia

Body Building Clubin (BBC ry.) perustamiskokous pidettiin 6.10.1968. Kokouksessa hyväksyttiin seuran sääntöehdotus ja seura voitiin ilmoittaa yhdistysrekisteriin. BBC-seura syntyi siten, että Pepe Salosen Kuntomiilu-nimisellä kaupallisella salilla Kalliossa harjoittelivat Jorma Räty, Heikki Salonen ja muutama muu bodauksesta kiinnostunut kaveri. Pepen siirtyessä Hotelli Aulangon hotellipäälliköksi ,hän myi Kuntomiilun harjoitusvälineet BBC-seuralle. Välineet edustivat sen ajan parhaimmistoa Suomessa. BBC:n toiminta käynnistyi n. 30 kaverin porukalla ja porukka päätti yhdessä vuokrata huoneiston Pälkäneentie 19:sta, jonne rakennettiin hieno voimailu- ja kuntosali.

Innostusta riitti

Innostus oli valtavaa ja uudet jäsenet joutuivat jonottamaan pitkän ajan päästäkseen jäseniksi salille. Jo alusta alkaen BBC oli ratkaisevassa asemassa Suomen kehonrakennus- ja voimanostotoiminnan, sekä kuntosaliharjoituksen leviämisessä ympäri Suomen. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Heikki Salonen ja "Hessun" kanssa toimintaa oli kehittämässä Jorma Räty eli Mr. Back , joka voitti mm. kehonrakennuksen maailmanmestaruuden vuonna 1980.

(Lisää Jormasta (Wikipedia))

Myös Iso-Arska on treenannut BBC:llä

Toimiva idea

Klubin idea oli selvä ja kirkas - olla esimerkillinen kehonrakennusta ja voimanostoa edustava urheiluseura. Tämä ajatus tuottikin seuraavina vuosikymmeninä lukuisia Suomen mestareita ja maailman mestareita.

Mainetta niitettiin sekä kehonrakennuksessa että voimanostossa. Nimekkäimpiä BBC:n edustajia olivat mm. Jouko Nyyssönen, Christer Bäckström, Rauno Rinne, Veli Miettinen, Yrjö Haatainen, Jorma Räty ( MM 1980 ), Risto Koivunen, Timi Isberg, Mikko Tukonen, Juhani Bollström, Pekka Moilanen, Raimo Luode, Veikko Järvinen, Heikki Salonen, Juhani Mattila, Veli-Matti Kamppuri, Heikki Kokkonen ja Toni Kontiomaa.

Lisäksi BBC tuotti useita alain voimailijoita eri lajien maailmanmestareiksi ja kansallisiksi mestareiksi. Salilla harjoittelevat mm. Kari Jäntti, Toni Halme, Tapio Pirttioja ja moni muu kamppailulajin mestari.

Legendat vierailivat salilla

Kehonrakennuksen legendat Arnold Schwarzenegger, Franco Columbo ja Frank Zane kävivät vierailemassa Wrange Oy:n kutsumina BBC-klubilla. Iso-Arska herätti kiinnostusta myös valtavasti poseeratessaan hauiksiaan Stockmannin tavaratalolla. Bodaus alkoi tehdä tuloaan harrastuksena ja levisi suuren yleisön tietoisuuteen. 1980 - luvulla kuntosaleja perustettiin ahkerasti ympäri Suomen ja kun ajattelee tilannetta tänä päivänä niin koko bisnes on saavuttanut valtavat mittasuhteet. Jättiläismäisiä Fitness Centereitä on perustettu ja koko kulttuuri on saanut hyväksynnän suuren yleisön keskuudessa. BBC on siis ollut pioneeri alalla ja näyttänyt tietä valtavalle kasvulle, jota nykyajan voimailu- ja kuntoilubisnes edustavat.

Mitä BBC:lle kuuluu tänä päivänä?

Klubi jatkaa samalla idealla edelleen. Se on miesten sali, jossa voimailu ja lihasten kehittäminen ovat edelleen kunniassa. Useat uudet jäsenet valitsevat BBC:n salin juuri siellä vallitsevan mukavan ilmapiirin johdosta. Rauta kolisee ja painoja nostetaan tosissaan. Toisaalta voimailun kilpailumeininki on saanut rinnalleen normaalit kuntoilijat ja eri lajien voimanhankkijat. Tyypillinen salilla kävijä on - kuka vaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä opiskelijat, konttoristit, myyntimiehet, taksikuskit, kansanedustajat kuin eläkeläiset kokevat paikan omakseen. Jotkut kutsuvat BBC:tä omaksi yksityiseksi "olohuoneeksi" ja toiset hakevat sieltä yhteisön antamaa positiivista elämänlaatua.